Sevärdheter

Här finns lite olika tips på besöksmål när du bor på Villa Billerud.

Järnvägsmuseet i Åmål

I Åmål finns ett järnvägsmuseum med anknytning till bl.a. Åmål-Årjängs järnväg.

Sleep in silk

Sängkläder i siden, perfekt för både resan och hemmet. Även kläder finns här.

Daltrail

Trampa dressin på gamla Svanskogsbanan eller paddla kanot i Dalsland!

Marinmotormuseum

På Säffle Marinmotormuseum kan du titta på 175 - 200 motorer (både utom- och inombordsmotorer). 15 av dessa motorer är fina tändkulemotorer! På museet kan man även titta på fotografier som visar sjöfarten på Byälven.

Värmaleden

Värmaleden är ett koncept som går ut på att man med hjälp av båttrailing förbinder Vänern, Värmeln och Glafsfjorden. Du kan själv välja i vilken riktning eller del du vill använda Värmaleden.

Klässbols Linneväveri

Sedan 20-talet har man här framgångsrikt vävt linnedukar. En lyckad kombination av gammalt hantverk och ny teknik har inte bara rönt stor framgång i Sverige utan även utomlands.

Ett bevis på framgångarna är att de kan titulera sig kungliga hovleverantörer, och att de tillverkar dukarna till nobelfesten.

Lurö

Ta båten ut till Lurö, en vackert belägen ö utanför värmlands näs spets. Perfekt för en dagsutflykt! Chartrade turer vår till höst.

von Echstedtska gården

Spännande rokokoinredning, landets vackraste dass och har du tur kanske gårdens osaliga piga glider förbi! En tur till von Echstedtska gården kan innehålla mycket.